Zalaszántó Budha Sztúpa

Élmény információ

  • Közepes
  • 6 - 8
  • 7 óra
  • hamarosan/ fő
  • 1 éjszaka, utazás kisbusszal

Leírás

Békesség és Boldogság

Sztúpa

Reggeli órákban indulunk a szomszédos Zalaszántó településre ahol meglátogatjuk a Budha Sztúpát. A Zalaszántói sztúpa Európában az egyik legnagyobb ilyen létesítmény. A szentély a Zalaszántó mellett található Kovácsi-hegyen, egy erdei tisztás közepén épült fel 1992-ben. Benne a történelmi Buddha földi maradványának néhány darabját örzik, díszes tartóban lévő apró csontszilánkokat. A hófehér építmény 30 m magas és 24 m széles. A szentély belsejébe sem lehet bejutni, zárt építmény, s két szerzetes vigyázza. A sztúpa délkelet felé néz. A hegynek ezt a részét, amin a sztúpa áll, az Emberi Jogok Parkjának nevezik.Bop Jon (eredeti nevén Dzsin Szú Lí) dél-koreai buddhista szerzetes 1990-ben elhatározta, hogy egy rendszerváltó országban felépít egy Buddha-szentélyt, amely majd a békét, boldogságot, megvilágosodást képviseli. Olyan helyszínt keresett, ahol a helyi lakosság is elfogadja egy ázsiából eredő vallás hagyományát. A Kovácsi-hegyen levő Világosvár nevű helyet Zalaszántó mellett találta meg.

Mézeskalács Múzeum

Ezután meglátogatju az ugyancsak Zalaszántón található Mézeskalács múzeumot ahol a tulajdonos Györgyi mesél nekünk a mézeskalács készítés érdekes történetéről.

Szent György Hegy

Majd elindulunk a Szent György hegyre ahol megnézzük a különleges bazaltorgonákat és a csúcsra érve egyedülálló panoráma tárul szemünk elé.

Balatongyöröki Batsányi kilátó

Hazafelé megállunk a balatongyöröki kilátónál és ha csapatnak van kedve itt várjuk meg a naplementét.  Majd irány Rezi-dencia.

 

Videó