Kaland a Balaton felvidéken!

Élmény információ

  • Közepes
  • 6 - 8
  • 8 óra
  • hamarosan / fő
  • szállás 1 éjszakára, utazás kisbusszal, belépőjegyek

Leírás

Kalandra fel, vár a Balaton felvidék!

Tapolca tavas barlang

Reggel 08:30 – kor indulunk Rezi-denciából, hogy frissen nyitásra oda érjünk a világhírű tapolcai tavasbarlanghoz, ahol egyedülálló élményben lehet majd részünk. A barlang túra 1,5 órát vesz igénybe.

Hegyestű

Tapolcáról elindulunk megnézni a Monoszló és Zánka között található Hegyestűt mely hazánkban egyedülálló és európában is ritkaság számba megy. A túra maximum 1 órát vesz igénybe.

Hazánk egyik legrégebbi vizimalma

Tovább indulunk Örvényesre ahol megnézzük az ország egyik legrégebbi vízimalmát és átérezhetjük milyen fejlődésen ment át az emberiség az energiák hasznosítása terén.

Levendula illat Tihany

Ezután irány Tihany, ahol hagyjuk magunkat elvarázsolni miközben magunkba szívjuk a levandula illatát. Tihany Óvár része és a Csúcs-hegy különleges látnivalókat rejt. Ezeket többféle túraútvonalon és tanösvényen is elérheted. Az egyik leghosszabb és legtöbb látnivalót érintő a Lóczy-gejzír sétaút, melynek állomásait egy túrában, de akár külön-külön is végigjárhatjuk.

Frissítő csobbanás a Balatonban

Délután indulunk haza, de egy ilyen nap nem érhet úgy véget, hogy ne lógathatnánk bele a lábunkat a Balatonba, így aztán megállunk az örvényesi Vadkacsa szabadstrandon, ahol minenki a maga kedve szerint élvezheti a Balaton partot. Ezzel a nap véget is ér, élményekkel tele indulunk haza Rezi-denciába, ahol megpihenünk, hogy másnap megújult energiával frissen újabb élményekkel gazdagodjunk.

Videó