Keszthely Helikon Festetics kastély meglátogatása

Élmény információ

  • Könnyű
  • 6 - 8
  • 7 óra
  • hamarosan/ fő
  • szállás 1 éjszakára, utazás kisbusszal, belépőjegyek

Leírás

A Helikon Kastélymúzeum állandó kiállításait tekintjük meg.

Főúri életforma, Helikon könyvtár

A 18 termet magába foglaló enteriőr-kiállítás eredeti vagy korhűen rekonstruált belső terei a 18–19. századi főúri életformát mutatják be. A kastély legnagyobb értéke Magyarország egyetlen épen maradt főúri magánkönyvtára.

Amazon Ház

A 2016-ban az Amazon Ház Látogatóközpontban megnyílt kiállítás Főúri utazások, úti kalandok címmel az elmúlt évszázadok szárazföldi, vízi és légi közlekedésének történetét tárja a látogatók elé.

Pálmaház és Madárpark

A 2012-ben megnyílt pálmaház egzotikus növényeivel a királyi és főúri életmód részét képező orangerie-k és trópusi növényházak hagyományát idézi a Tahititől Floridáig összegyűjtött legszebb fajták bemutatásával.

Vadászati kiállítás

A vadászati kiállítás öt földrészen elejtett, több mint 200 vadfaj trófeáinak ad helyet. Az állatok többségével „természetes élőhelyükön” sétálva ismerkedhetnek a látogatók.

Hintókiállítás

A hintókiállítás törzsanyaga a több mint 50 darab, a főúri életformához kapcsolódó 18–19. századi kocsi, hintó és lovas szán gyűjteménye.

Délutáni program.

A kastély kiállításainak meglátogatása után strandolás a Balaton partján. A csapat által megszavazott strandon, választható keszthelyi városi strand, vonyarcvashegyi strand, gyenesdiási strand.

Videó